Saturday, February 16, 2008

Si Pembohong rasmi persidangan ulama.


Dalam minggu ini sahaja, Pak Lah melakukan perkara yang pelik-pelik. Ketika rakyat semua bangsa dan agama masih hangat memperkatakan sikapnya yang berbohong sehari sebelum pembubaran parlimen. Kelmarin beliau merasmikan Multaqa Sedunia Alumni Al-Azhar 2008 (Multaqa).

Saya yakin ini adalah program untuk memperkuatkan hujjah Malaysia adalah negara Islam dan akan menarik sokongan lebih ramai pengundi Islam. Maka terpampanglah gambar-gambar seperti diatas dengan tujuan untuk menarik lebih ramai sokongan. Kita yakin program ii telah dirancang dengan begitu teliti sehingga bersesuaian dengan keadaan parlimen sudah dibubarkan.

Selama empat hari, Kuala Lumpur menjadi tempat berhimpunnya para ulama dan lulusan Universiti Al-Azhar dari seluruh dunia Bertemakan Islam Hadhari: Warisan dan Cabaran Semasa, Multaqa ini adalah yang pertama kali diadakan di luar Mesir, sekali gus merupakan pengiktirafan kejayaan Malaysia sebagai negara Islam contoh. Persoalannya alumni al Azhar yang jenis macam mana yang dijemput. Mungkin jenis Nakahie dan Astora Jabat?

Demikianlah siri pembohongan kepada seluruh umat Islam diseluruh dunia yang kononnya Malaysia adalah negara Islam Contoh. Yang di sana realitinya jauh langit dengan bumi. Arak dan judi yang diharamkan oleh Islam adalah komponen dalam negara kita yang 100% menafikan kenyataan tersebut. apa lagi dianya dibenarkan dan dilesenkan berarti menghalalkan yang diharamkan. Ini menyimpang jauh dengan ajaran islam.

Perwakilan negara luar mungkin berjaya ditipu oleh Pak Lah, namun penduduk Malaysia yang beriman dan beramal, hatta kepada kaun Tionghua dan India yang sudah sedar, mereka juga tahu Malaysia adalah negara sekular bukannya negara Islam. Ini tipu namanya.

Idham Lim

No comments: